Jídelní lístek edookit

NA CHELČICKÉHO SE MLADÍ GASTRONOMOVÉ SETKÁVAJÍ SE ZNALCI A OSOBNOSTMI

Do světa kávy uvedl žáky druhého ročníku oboru Kuchař - číšník Střední školy řemesel a služeb barista Robin Blaschke, první neitalský držitel titulu Italian Coffee Trainer.

      Jak by mělo chutnat a vypadat opravdu dobré espresso? Jak dlouho káva vydrží? Jak připravit správné cappuccino? 

      To je pouze pár otázek, na které již našich 12 absolventů tohoto kurzu zná jednoznačnou odpověď. A teď už jen trénovat a zdokonalovat se v přípravě káv. Za jeden workshop se člověk špičkovým baristou stát nemůže.

      A co říkají na kávou provoněný den paní učitelky Zuzana Jenerálová a Gabriela Tejralová? 

"Byl to skvělý zážitek, připravit si lahodně krémové cappuccino pod vedením úžasného lektora. Velmi positivně hodnotíme jeho teoretické seznámení s kávou, kdy jasně a stručně vystihl podstatu baristiky a také oceňujeme jeho individuální přístup ke každému z nás", shodují se vyučující.

      Absolventi baristického workshopu mohli zahájit měsíc říjen přípravou různých druhů káv a oslavit tak mezinárodní den kávy, který připadá na 1. 10.

Významným gastronomickým dnem, především pro sommeliery,  je 11. 11. A kdo jiný než znalec vín pan Bc. Milan Sedláček mohl naše číšníky s vínem seznámit lépe? 

      O jeho osobnosti, lektorství a znalectví se zmínil mezi svými spolužáky Adam Sedláček, žák prvního ročníku gastronomického oboru, vnuk pana Sedláčka, při probíraném učivu Odbytová střediska - vinárny. 

      Slovo dalo slovo a samotný znalec vín nás přijel navštívit přímo do výuky a žákům prvních a třetích ročníků připravil přednášku na téma vinařství, víno a sommelierství. Po úvodní teoretické části se učebna přeměnila na vinárnu, žáci se ocitli v roli hostů a profesionálních číšníků. Učili se komunikaci mezi sommelierem a objednávajícím, jak zaujmout, jak umět doporučit víno, správnému zacházení s číšnickým nožem při otvírání lahví s vínem, proces degustace a hodnocení samotného vína. 

      Celým dnem panovala uvolněná atmosféra, diskutovalo se, rozšiřovaly se vědomosti a dovednosti v oblasti vinařství, vína, vináren, vinných sklepích a sommelierství. 

      Velmi si vážíme přízně a podpory, zdravíme do Valtic a těšíme se další spolupráci. 

      odkaz na fb